Twee jaar na de oorspronkelijke datum is afgelopen 10 april het Jumbo Jeugd Muziekfestival eindelijk doorgegaan. En ook al waren de voorbereidingen erg kort, het was weer een hele geslaagde dag! Bente en Daan waren meteen enthousiast toen we ze vroegen om hieraan deel te nemen, hoe enthousiast…. dat vertellen ze zelf!

Om kwart over 10 half 11 werden Daan en ik opgehaald om naar Jumbo Jeugd Muziekfestival te gaan in Markant Uden. Toen we daar waren kregen we een sticker met onze namen erop en de groep waarbij je hoorde, ik natuurlijk bij het drummen, de blazers hadden 1 groep en de drummers 2. We moesten in het theater gaan zitten voor de uitleg en daarna mocht je naar je groep. Het eerste half uur hebben we 1 liedje goed doorgespeeld met drummer Olaf van Slagerij van Kampen. Hij kan kei goed drummen. Zo goed wil ik ook wel worden! Daarna hadden we pauze en toen mochten Daan en ik onze lunch pakken in onze kleedkamer die we samen deelden met Volkel. Daan en ik hebben veel gekletst en hebben we elkaar onze hondjes laten zien en veel lol gehad. Toen moesten we weer oefenen aan het 2de liedje, een half uur later hadden we weer pauze. Daan en ik kregen snoepjes van de kantine daarna moesten we het laatste half uur repeteren aan ‘t laatste liedje. En dan kwam het grote moment, de generale. Nadat de generale was afgelopen moesten we beginnen aan de officiële show. De zaal stroomde binnen met mensen, er kwamen veel gasten naar de showband genaamd de Mannen van Naam en Olaf. De show voor het publiek spelen was kei leuk en nadat de show was afgelopen was ik helemaal kapot het was een lange dag geweest maar het was wel super leuk en op naar volgend jaar. Groetjes Bente.

Het was zooo leuk dat ik hier graag nog een keer aan mee zou willen doen!

Ik werd opgehaald om kwart over tien. We zijn toen naar theater Markant gereden. We kwamen binnen en er stonden heel veel kinderen. Ik zag vooral kinderen die op de trapleuning aan het trommelen waren. Daarna liepen we naar achteren en kwam ik Huub tegen. Daarna moesten we door allemaal gangen lopen. Ik en Bente zaten wel in dezelfde coulissen. Dat was wel fijn. Toen liepen we helemaal terug. Daarna moesten we allemaal naar het theater, we kregen te horen wat we die dag gingen doen. Toen moest ik met alle andere blazers blijven zitten terwijl de slagwerkers inclusief Bente naar beneden gingen. Toen gingen we opstellen. Ik zat naast een jongen en hij heette Niels en speelde ook trompet net zoals mij! Onze dirigent heette Peter. Peter deed met zijn aanwijzingen héél overdreven. Er zaten ook meiden vooraan in de rij die de hele tijd zaten te lachen. Toen gingen we een half uur oefenen en dat ging heel goed. Er zat een liedje bij en die ging super snel! Nadat we dat halfuur hadden gespeeld hadden we pauze. Toen kwam ik Bente en Huub tegen. Mama had allemaal snoepjes in mijn broodtrommel gedaan! Na een kwartier gingen we anderhalf uur oefenen toen ik daarna klaar was, was ik wel een beetje moe. Gelukkig hadden we een half uur pauze en we hadden ook eetpauze. Daarna gingen we weer een half uur oefenen. Daarna gingen we een liedje met de slagwerkers oefenen en het ging heel hard! Zo hard dat ik mijn eigen trompet niet meer hoorde! Het was wel een leuk liedje! En toen was het zo ver we moesten onze instrumenten aan de kant zetten. De slagwerkers begonnen met volgens mij 8 nummers. Daarna ging de band optreden met 5 nummers en bij het 3e nummer moesten wij terug lopen. Het gordijn was omlaag dus we gingen lekker zitten. En toen begon het…… EN HET WAS SUPER!!! We begonnen met 4 nummers en daarna kwam het liedje met de slagwerkers. EN DAT WAS NOG MEER SUPER VET!!! Na het optreden kwam er een groepsfoto en sloten af. Daarna ging ik naar papa, mama, opa en oma. Ze zeiden dat ze het echt super mooi vonden! Het was zooo leuk dat ik hier graag nog een keer aan mee zou willen doen.Groetjes, Daan