Muziekvereniging St. Marcellus

Muziekvereniging St. Marcellus uit Odiliapeel is een kleine maar heel actieve vereniging. Onze vereniging is in 1957 opgericht als fanfare en drumband. In ons 70-jarige bestaan is de vereniging uitgegroeid tot wat het nu is: een muziekvereniging waar men met veel plezier speelt. Plezier in het samen muziek maken is wat voorop staat. Ons muziekrepertoire is met zijn tijd meegegroeid. Hoewel de klassieke fanfare- en marsmuziek nog wel deel uitmaakt van ons repertoire, richten we ons zoveel mogelijk op eigentijds repertoire.

We hebben een orkest bestaande uit een blazersgroep, aangevuld met slagwerk, en een slagwerkgroep. Daarnaast zijn een aantal leden actief in de hofkapel, die in de carnavalstijd bij een aantal activiteiten voor de vrolijke noten zorgt. We hebben een aantal blazersleerlingen en slagwerkleerlingen in opleiding. Na een paar lessen is er de mogelijkheid om te spelen in het opleidingsorkestje. Onze slagwerkopleiding wordt verzorgd door onze eigen slagwerkinstructeur. De lessen worden gegeven in ons thuishonk, De Beukenhof. De blazersopleiding wordt verzorgd door docenten van de muziekschool in Uden. Afhankelijk van het instrument worden de lessen in De Beukenhof of op de muziekschool in Uden gegeven.

Lijkt het u leuk om samen muziek te maken? We hebben ruimte voor zowel jeugd, als volwassen muzikanten. Wil uw kind muziek gaan maken? Heeft u vroeger zelf muziek gemaakt en u wilt dit eigenlijk wel weer oppakken? Bespeelt u nog geen instrument, maar u wilt het wel graag leren? Neem dan contact met ons op, dan kunnen we bespreken wat de mogelijkheden zijn.

Repetities

Zowel het slagwerkorkest als het blazersorkest repeteert op dinsdagavond (m.u.v. vakanties).
Ons slagwerkorkest repeteert wekelijks van 19.15 tot 20.45 uur.
Ons opleidingsorkest repeteert wekelijks van 19.20 tot 19.50 uur.
Ons blaasorkest repeteert wekelijks van 20.00 tot 21.45 uur.

Activiteiten

Ieder jaar zijn er de ‘traditionele’ activiteiten. Kijk op onze activiteitenpagina voor een overzicht van wat we zoal doen. Daarnaast proberen we ons steeds weer op een andere manier te laten zien. In 2007 hebben we bijvoorbeeld uitgepakt met de eerste editie van de Peelse Proms. Dit is toen zo goed bevallen dat in 2010 de 2e, in 2013 de 3e en in 2017 de 4e editie is geweest. De eerste voorbereidingen voor de 5e editie zijn alweer begonnen. Inmiddels ook al weer een aantal jaren hebben we het Picknick&Zo georganiseerd. Dat speelt zich af rondom de visvijver. Daar zijn diverse activiteiten voor de jeugd. Het centrale thema daarin is natuur en/of cultuur. Er is volop gelegenheid om te picknicken. Je bent daarbij vrij om je eigen picknick te verzorgen. Dat alles gaat uiteraard onder de klanken van onze muziekgroepen. Inmiddels is dit ook een begrip in Odiliapeel.

Serenade

Bij speciale gelegenheden, zoals een 25-, 40- of 50- jarig huwelijksfeest, een 90ste verjaardag of het kampioenschap van uw vereniging, brengen wij graag een serenade. U dient daar als familie of vereniging een verzoek voor in te dienen. Een en ander gaat dan in overleg met ons bestuur. Een verzoek kunt u indienen via onze contactpagina.

Contact

Wilt u meer informatie over onze vereniging of wilt u ons informeren? Laat dan een bericht achter op onze contactpagina en we nemen z.s.m. contact met u op.